Цьогоріч кількість скарг на рейдерів знизилась в десятки разів - Петренко

Після того, як антирейдерський закон вступив в силу, кількість скарг на протиправні дії державних реєстраторів та нотаріусів у сфері реєстрації прав власності на нерухомість і бізнес до Мін'юсту знизилась у десятки разів.

Про це розповів міністр юстиції України Павло Петренко під час зустрічі з представниками Європейської Бізнес Асоціації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У цьому році, я можу констатувати по статистиці, фактично в десятки разів зменшилась кількість скарг, які мають ознаки рейдерства", - пояснив Петренко.

Він додав, що за декілька минулих років у Міністерстві юстиції України зареєстрували в середньому три тисячі скарг на протиправні дії реєстраторів та нотаріусів у сфері реєстрації прав власності на нерухомість і бізнес.

Читайте також: Петренко каже, що "біометричний режим" із Росією кращий за візи

За словами Петренка, після того як почав діяти антирейдерський закон, з кінця минулого року, Мін'юст зареєстрував кілька десятків скарг.

Нагадаємо, у листопаді 2016 року вступив в силу Закон України від 6 жовтня 2016 року "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державної реєстрації прав на нерухоме майно та захисту прав власності".