Держзрада Януковича: суд у Києві продовжить розгляд справи

Оболонський райсуд столиці сьогодні о 10.00 продовжить розгляд по суті справи за обвинуваченням В. Януковича у державній зраді.

Про це в Фейсбуці нагадала прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Нагадую, що для ЗМІ в приміщенні Київської місцевої прокуратури № 5 (прокуратура Оболонського району м. Києва) за адресою: вул. Малиновського, 10 працює прeс-цeнтр, у якому транслюватиметься хід судового засідання. Також вказане судове засідання транслюватиметься на офіційному каналі YouTube Генеральної прокуратури України", - написала вона.

По закінченню судового засідання відбудеться брифінг представника сторони обвинувачення.

Як повідомлялося, 5 липня поточного року екс-президент Янукович оголосив, що не бажає брати участь в ініційованому Україною судовому процесі у справі про державну зраду і відкликає з суду своїх адвокатів.

Читайте також: Відставлений адвокат: державний захисник не може представляти інтереси Януковича

6 липня захист екс-президента Януковича подав заяву про вихід Януковича з процесу у справі про державну зраду.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Києві 7 липня призначив безкоштовного адвоката Віталія Мешечка обвинуваченому в державній зраді екс-президенту Віктору Януковичу.

Генпрокуратура у березні передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Януковича. Він звинувачується в Україні в скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 (мова йде про поплічника як одного з категорій співучасника злочину), ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків; передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 12 років), ч. 1 ст. 111 (державна зрада, передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 15 років), ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни або агресивних воєнних дій, передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 15 років) КК України.