"Доступні ліки" нам по кишені, будемо розширювати перелік - глава уряду

У програмі "Доступні ліки" беруть участь більше 6 тисяч аптек, 3,6 млн українців отримують безкоштовні ліки за рецептами. 

Про це на засіданні уряду в середу, 19 липня, сказав Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вже більше 6 тисяч аптек взяли участь у цій програмі, 3,6 млн людей взяли участь у цій програмі, тобто вони отримують безкоштовні ліки відповідно до їх потреб", - зазначив Гройсман.

За його словами, зараз на програму "Доступні ліки" було використано лише 25% від запланованого бюджету, і надалі уряд планує розширити перелік ліків, вартість яких держава буде відшкодовувати за програмою реімбурсацїї. 

Читайте також: Міжнародні закупівлі ліків зекономили за рік майже мільярд - Розенко

"Ми використали тільки 25% ресурсу, який був запланований. Тобто, я говорив і підкреслюю - програма "Доступні ліки" нам по кишені, і ми будемо розширювати перелік ліків і будемо забезпечувати все для того, щоб люди мали доступ до них", - сказав прем'єр.

Як повідомляв Укрінформ, програма "Доступні ліки" стартувала 1 квітня 2017 року і передбачає відшкодування державою повністю або частково вартості лікарських засобів від серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми та діабету 2 типу. 

На реалізацію програми було виділено 500 млн грн. Згодом уряд прийняв рішення збільшити фінансування програми на 250 млн грн.