Суд вирішив розглядати зміну запобіжного заходу Насірову без преси

Солом'янський райсуд Києва, який розглядає клопотання щодо зміни запобіжного заходу відстороненому голові Державної фіскальної служби Роману Насірову, вирішив проводити засідання в закритому режимі.

Про це повідомляє Громадське.

Захист Насірова на початку засідання подав клопотання про те, щоб закрити судове засідання.

Причина клопотання полягала в тому, що, за словами адвокатів, будуть наводитися факти, які містять лікарську таємницю. А їх підзахисний не дає згоди на розголошення таємниці.

В свою чергу сторона обвинувачення заперечила клопотання адвокатів. Прокурор також навів факти того, що діагноз Насірова давно є публічним і не є таємницею.

Суддя Світлана Кушнір, яка слухає справу, задовольнила клопотання захисту частково - журналісти мали вийти тільки тоді, коли захист наводитиме факти, які містять лікарську таємницю.

Водночас прокурор висловив протестував проти такого рішення, оскільки б це означало, що, наводячи свої аргументи, він не зможе відповідати захисту щодо тез, які містили лікарську таємницю.

Після цього суддя повністю закрила засідання. Пресу попросили покинути залу засідання.

Читайте також: Насірову на два місяці подовжили арешт

Як повідомлялося, у четвер 6 липня слухається клопотання захисту про зміну запобіжного заходу Насірову. Захист наполягає на тому, щоб відстороненому голові ДФС дозволили виїхати до Німеччини на лікування.

Детективи НАБУ 2 березня вручили підозру главі ДФС Насірову. На думку слідства, Насіров дав дозвіл на розстрочення податкових боргів підприємствам народного депутата Олександра Онищенка. Тим самим, Насіров завдав збитків бюджету на 2 млрд гривень. 

7 березня суд заарештував голову ДФС Насірова на два місяці з заставою у 100 млн гривень.16 березня главу ДФС Насірова випустили з Лук’янівського СІЗО після внесення застави.