Парубій: Українські журналісти стали бійцями інформфронту

Голова Верховної Ради Андрій Парубій наголошує, що українські журналісти стали бійцями інформаційного фронту, захищаючи право на правду і суверенність держави.

Про це йдеться у його вітанні з нагоди Дня журналіста, повідомляється на сайті Ради.

“В умовах російської агресії одним із фронтів гібридної війни є інформаційне поле. Там, як і на реальній війні, відбуваються інформаційні диверсії та операції. Українські журналісти стали бійцями інформаційного фронту, захищаючи нашу гідність, наше право на правду, нашу суверенність. Журналісти боронять нашу країну своєю головною зброєю – словом”, - наголосив Парубій.

При цьому спікер відзначив мужність та героїзм військових кореспондентів та кореспонденток. “Вони, ризикуючи власним життям, стоять пліч-о-пліч з нашими військовими на передовій, вкладаючи у перемогу не менше за наших воїнів. Багатьох таких журналістів я знаю особисто, їхня праця є неоціненною”, - заявив Голова ВР.

Загалом, за словами Парубія, професія журналіста є почесною та важливою в кожному демократичному суспільстві. “Журналісти не лише поширюють інформацію та новини, вони є носіями свободи слова. Без права на свободу слова, без різноманіття думок та поглядів, без прагнення до об’єктивного незаангажованого висвітлення подій була б неможлива сама демократія”, - заявив він і побажав працівникам ЗМІ щастя, міцного здоров’я, життєвої сили, творчого натхнення та професійного вдосконалення задля нашої спільної перемоги.