Юні «акули пера» зібралися в Києві на XV міжнародний конкурс

Із 19 до 21 травня Міжнародний фестиваль-конкурс дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах» об’єднує співдружність юних журналістів у Києві.

Цьогоріч понад тисячу учасників із Києва, 220 учасників із різних регіонів України та з понад 6 країн світу змагаються у медіа-ідеях. Вони мають можливість не лише виграти цінні призи, а й отримати зарахування у провідні виші України на вигідних пільгових умовах.

Про це йдеться на сайті КМДА з посиланням на заступника голови Київської міської державної адміністрації Ганну Старостенко.

«За п'ятнадцять років фестиваль здобув прихильність десятків тисяч молодих журналістів України та багатьох країн світу і дійсно став плацдармом, завдяки якому молодь може вільно висловлювати свою думку. При цьому географія фестивалю щоразу зростає, розширюючи свої кордони – у цьогорічному фестивалі візьмуть участь делегати із Словенії, Білорусі, Польщі, Туреччини, Нігерії,  Китаю. Також сьогодні немає жодної області України, із якої б не надходили роботи на конкурс», – зазначила Старостенко.

За її словами, родзинкою фестивалю є його довготривалість: він стартує у листопаді, а фінішує у травні. Протягом цього періоду конкурсанти працюють у режимі онлайн над своїми роботами, відвідують заходи, присвячені тематиці фестивалю, а згодом мають змогу взяти участь у фестивальних заходах у Києві. Зокрема, вони передбачають інформаційно-просвітницькі заходи, конкурси, презентації, виставки, майстер-класи тощо.

Цього року вперше буде апробовано нову форму роботи медіаковоркінг «Ми разом з професіоналами». Для учасників фестивалю заплановано провести серію майстер-класів «Бліц-досвід роботи медіа-команд» – із залученням до обміну досвідом відомих журналістів і медіа-педагогів із регіонів України.

Наприкінці фестивалю усім учасникам подарують теплохідну екскурсію «Прес-вояж Дніпром до Межигір’я» та екскурсію Національним парком «Межигір’я».

Традиційними вишами-партнерами фестивалю є Інститут журналістики Київського Національного Університету ім. Т. Шевченка, Київський Міжнародний Університет, Київський Національний університет культури та мистецтв, Київський університет ім. Б. Грінченка та Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна».