Учасникам ЗНО радять залишати сучасні гаджети вдома

Учасникам зовнішнього оцінювання заборонено використовувати та мати при собі гаджети протягом часу, відведеного на виконання сертифікаційної роботи.

Про це повідомляє Український центр оцінювання якості освіти

"Цьогоріч інструктори в аудиторії звертатимуть особливу увагу на наявність в учасників смарт-годинників. Радимо залишити їх удома або ж на спеціально відведеному для речей місці, адже в разі виявлення в учасників тестування смарт-годинників, а також мобільних телефонів, навушників, флеш-накопичувачів, USB-кабелів тощо учасник змушений буде залишити пункт проведення ЗНО достроково, а результат виконання тесту з певного предмета буде анульовано", - йдеться у повідомленні.

В Центрі оцінювання якості освіти нагадали, що основна сесія зовнішнього незалежного тестування розпочнеться 23 травня. Допуск до пункту тестування буде здійснюватися за наявності чітко визначених документів: сертифікат ЗНО, документ, що посвідчує особу (серія та номер якого зазначені у Сертифікаті) та запрошення-перепустка. Для виконання роботи учасникам знадобиться ручка з пастою насиченого чорного кольору, хоча краще мати дві-три - про запас. За бажанням чи в разі потреби можна взяти з собою прозору пляшку з питною водою. 

Як повідомлялося, основна сесія ЗНО з 12 предметів відбудеться з 23 травня по 16 червня. До 19 травня триває реєстрація на додаткову сесію незалежного тестування, яка відбудеться з 3 по 12 липня.