У Міноборони прокоментували появу сухпайка “із зубами”

Метою публікації зображень сухого пайка для бійців Збройних сил України, у якому нібито виявлено зуби, є розповсюдження неправдивих даних для дискредитації ЗСУ.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

"Деякі засоби масової інформації розповсюдили допис одного із користувачів соціальної мережі Facebook, в якому він демонструє на фото так звану знахідку із сухпайка ЗС України, а саме нібито виявлені у консервах зуби. Військовослужбовці Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних сил України спробували зв’язатися із автором згаданого посту, однак той на звернення не відреагував", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у МОУ, з наявної інформації, а саме фотозображення вмісту консерви, шляхом попереднього аналізу можна зробити висновок, що зображення створено за допомогою графічного редактора.

"Оскільки жодної додаткової інформації та бажання йти на контакт з Міністерством оборони автор не виявив, мотивом публікації є не що інше, як навмисне розповсюдження завідомо неправдивих даних з метою дискредитації Збройних сил України", - зазначили у міністерстві.

Там також закликали представників ЗМІ ретельно перевіряти інформацію перед її поширенням, адже подібні публікації вигідні насамперед ворогу.

У МОУ також нагадали, що спільно з Головним управлінням розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ постійно відстежують інформацію щодо фактів незадовільного харчування українських військовослужбовців. З цією метою функціонує "гаряча лінія", номер якої розміщено у кожній їдальні, де харчуються військовослужбовці, зазначили у МОУ.

Раніше ЗМІ повідомляли, що в одній з банок м'ясного сухпайку для військових української армії нібито було виявлено зуби.