Вбивство полковника СБУ у Маріуполі: основна версія - "професійна"

Служба безпеки України вважає, що вбивство полковника СБУ Олександра Хараберюша, яке сталося днями в Маріуполі, пов'язане з його професійною діяльністю.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України у Facebook

"Для Служби безпеки України справа честі знайти тих, хто вчинив теракт проти нашого співробітника. Про це сказав голова СБУ Василь Грицак під час спілкування з пресою у Маріуполі на Старокримському кладовищі. Основна версія - вбивство полковника СБ України Олександра Хараберюша пов'язано з його професійною діяльністю", - йдеться в повідомленні. 

За інформацією прес-служби, Грицак наголосив, що підозрювані у вчиненні вбивства полковника СБУ є. 

"У нас є версії, у нас є підозрювані", - наголосив очільник спецслужби.

Також в СБУ зазначають, що було прийнято рішення про нагородження орденом "За мужність" першого ступеня полковника СБУ Олександра Хараберюша посмертно.   

"Коли ми доповіли Президенту про заслуги цього полковника, він прийняв однозначне рішення - нагородити Хараберюша орденом "За мужність" першого ступеня", - наголосив голова СБУ.

В СБУ уточнюють, що ця нагорода була вручена батьку Олександра.

Як повідомляв Укрінформ, у Маріуполі сьогодні хоронили полковника СБУ Олександра Хараберюша, що загинув під час теракту.

У п'ятницю, 31 березня, у Маріуполі підірвали автомобіль, в якому перебував співробітник СБУ полковник Олександр Хараберюш. Без батька залишилося двоє малих дітей, молодшій доньці виповнилось лише два роки. Прокуратура відкрила провадження за статтею "теракт".