Екс-депутат Держдуми: Українські силовики зробили все можливе для Вороненкова

Українські силовики зробили все, з наданого політиками набору можливостей, для забезпечення якісної охорони екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова.

Про це заявив екс-депутат Держдуми Ілля Пономарьов під час панельної дискусії "Російські вівторки" в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я точно не вважаю, що потрібно зараз обрушувати всі прокльони на українських силовиків, шукати, хто чого не зробив, чому і навіщо. Насправді, в рамках того, що вирішили політики, українські силовики прагнули робити все можливе. Це я бачив", -  сказав він.

Пономарьов підкреслив, що особа кілера стала відомою лише завдяки охоронцеві з військової розвідки, який вбив нападника, але сам був важко поранений.

"Ми бачимо, що в різних країнах світу відбуваються замахи на життя, інколи, на жаль, успішні. І цьому не може протистояти ні Федеральне бюро розслідувань (ФБР), ні Мi-6, ні Моссад, ні хтось ще", - додав він.

Разом з тим, екс-депутат Держдуми вказав на системне питання, яке потрібно вирішити українському суспільству, - чи "бувають хороші росіяни і чи важливо, щоб з того боку переходили перебіжчики?". На його думку, саме оглядка політиків на громадську думку вплинула на забезпечення Вороненкова повноцінним захистом.