У СБУ пояснили “претензії” Київавтодору щодо обшуків

Речниця Служби безпеки України Олена Гітлянська повідомила, що у матеріалах СБУ, до яких у Київавтодорі висловили претензії, йдеться про обшуки в офісах комерційних структур, тому київавтодорівці не впізнали на фото меблі та ремонт у чужих кабінетах.

Про це вона написала у Facebook.

"СБ України констатує, що крім претензій до фотографій інтер’єрів офісів, у представників Київавтодору немає "зауважень" до оприлюдненої Службою інформації. Будемо працювати далі. Окремо зазначимо, що у нашому матеріалі йдеться про низку обшуків, зокрема у комерційних структурах, які проходять у справі. Тому не дивно, що київавтодорівці не впізнали меблі та ремонт у чужих кабінетах", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, керівник "Київавтодору" Олександр Густєлєв наголосив, що вказана на офіційному сайті СБУ і розтиражована ЗМІ інформація про начебто викриття посадовців комунальної корпорації "Київавтодор" у розкраданні сотень мільйонів гривень взагалі не відповідає дійсності. Він висловив сподівання, що найближчим часом силовими відомствами, які проводять слідчі дії, буде офіційно спростовано безпідставні звинувачення і визнано, що оприлюднені фото взагалі немають жодного стосунку до корпорації "Київавтодор", її керівництва і співробітників.

Співробітники Служби безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою викрили посадовців комунальної корпорації "Київавтодор" на розкраданні сотень мільйонів гривень. У СБУ зазначили, що чиновники привласнювали кошти державного та міського бюджетів, виділених на будівництво, експлуатацію, утримання, капітальний і поточний ремонт автошляхів столиці, реконструкцію транспортних вузлів, ремонт міжквартальних проїздів та прибудинкових територій. Лише протягом 2016 року зловмисники вивели на рахунки фіктивних структур та привласнили майже триста мільйонів гривень.