Україні запропонують два варіанти стратегії розвитку – професор Телешун

Шалений викид "планів мирного врегулювання українського питання" з різних сторін більше схожий на зондування суспільства з боку окремих груп тиску.

Таку думку в інтерв’ю Укрінформу висловив Сергій Телешун – доктор політичних наук, професор, завідувач кафедри політичної аналітики та прогнозування, директор Інституту державної служби і місцевого самоврядування Національної академії державного управління при Президентові України.

"Шалений викид "планів мирного врегулювання українського питання" з різних сторін більше схожий на зондаж як суспільства, так і "високих сторін" з боку окремих груп тиску як в Україні, Росії, США, так і окремих країн Євросоюзу (Німеччина, Франція, Нідерланди, тощо)", - сказав Телешун.

Він не виключає, що "Україні буде запропоновано два варіанти стратегії розвитку – публічний і непублічний. Як варіант, австрійський формат: "Нейтральна, незалежна, позаблокова Україна".

Проте, переконаний Телешун, "місце для маневру є, головне, хто і з якою метою і ким буде маневрувати".

"Головне у боротьбі за Україну і мир у Європі - не втратити Україну як державу і народ, що претендує на право бути гідним власного політичного і соціального вибору", - наголосив завідувач кафедри політичної аналітики та прогнозування НАДУ при Президентові України.

Повний текст інтерв’ю читайте за посиланням.