З'їзд суддів обрав двох членів Вищої ради правосуддя

Позачерговий з'їзд суддів обрав двох членів Вищої ради правосуддя.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на власне джерело.

"В результаті таємного голосування у вівторок ввечері обрали суддю апеляційного суду Києва Миколу Худика і суддю Київського апеляційного господарського суду Віктора Шапрана. У середу мають обрати ще чотирьох членів ВРП", - йдеться у повідомленні.

За даними руху «Чесно», Віктор Шапран у 1993 році закінчив Харківський інститут внутрішніх справ. Кар’єру судді розпочав у 1998 році до і Харківського районного суду м. Києва. З 2008 року – суддя Київського апеляційного господарського суду. До початку кар’єри судді мав досвід роботи міліціонера та слідчого. Відповідно до даних декларації родинних зв’язків, син судді – прокурор Київської місцевої прокуратури №2, двоюрідний брат – старший слідчий у Київській області, племінник – помічник судді в Новоград- Волинському, а чоловік сестри – депутат Середгьодержнянської районної ради.

За даними «Чесно», Микола Худик закінчив Львівський національний університет імені Івана Франка у 1993 році. Кар’єру судді розпочав у 1999 році у Кам’янець-Подільському міському суді Хмельницької області. У 2010 році був обраний на посаду судді апеляційного суду міста Києва. До початку кар’єри судді був у 1990 році обраний депутатом Галицької районної ради Львова, був юридичним консультантом приватної фірми «РСТ», працював на посаді стажиста у суді, а також юридичного консультанта виконавчого комітету Кам’янсько-Подільської міської ради.

Наразі Вища рада правосуддя складається з 15 членів. З'їзд суддів 15 березня має обрати ще 4-ох членів до Вищої ради правосуддя, яка має складатися з 21 особи. Тоді буде сформовано остаточний склад Вищої ради правосуддя.