Студенти медвишів можуть залишитися без дипломів - Центр тестування МОЗ

Центр тестування професійної компетентності фахівців з вищою освітою напрямів підготовки "медицина" і "фармація" при Міністерстві охорони здоров'я України заявляє про загрозу зриву графіків тестування і неотримання студентами медвишів дипломів у 2017 році

Причинами цього у Центрі називають дії ректора НМУ імені Богомольця.

Про це йдеться у листі Центру до заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського, який оприлюднений на сайті Центру.

"Цілеспрямована кампанія з дискредитації Центру тестування починає набувати ознак національного рівня і потребує професійної та політичної оцінки дій ректора НММУ Катерини Амосової, направлених на зрив Графіків тестування та загрози неотримання студентами медичних ВНЗ дипломів державного зразка у 2017 році. Політичну відповідальність за зрив національного тестування майбутніх лікарів буде нести не К. Амосова, а в. о. міністра Уляна Супрун. Тому подібну атаку слід розглядати саме у цьому аспекті", - йдеться у листі.

Зокрема, називається спроба дискредитувати керівництво та експертів Центру, які задіяні у написанні тестових завдань, з метою зриву тестування тих студентів НМУ ім. Богомольця, "клінічна  підготовка яких проходила повністю за часів ректорства Амосової".