Держслужба зайнятості переконує, що мінімалка в 3200 не спровокує ріст безробіття

Побоювання з приводу того, що підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн потягне за собою хвилю скорочень - не справджуються.

Про це заявив в.о. голови Державної служби зайнятості (ДСЗ) Валерій Ярошенко, повідомляє Урядовий портал.

«Були побоювання песимістів, але ми бачимо, що ніякої трагедії після підвищення мінімалки не відбулося. Навіть навпаки: за нашою статистикою наразі ринок показує позитивну тенденцію. Вакансій у січні 2017 року було більше, ніж у січні минулого року, на 48%. У ДСЗ минулого року було зареєстровано майже мільйон вакансій, в той час як у 2015 році їх було 875 тисяч. Економіка країни оживає, і це відображається на ринку праці», - сказав Ярошенко.

Він зазначив, що у січні 2017 року роботодавці подали інформацію про заплановане масове вивільнення 29 тисяч працівників, що на чверть менше, ніж у січні 2016 року.

«Для роботодавців не стало проблемою те, що доведеться платити більше своїм працівникам, бо якщо працівник кваліфікований - йому обов'язково будуть платити. Економіка потроху виходить з тіні, безробіття, хоч і повільно, проте падає. Про це говоримо ми, про це говорять і рекрутингові компанії», - наголосив Ярошенко.