Українці Португалії пікетуватимуть посольство РФ та звернуться до президента

Внаслідок різкого загостренням бойових дій, російської агресії на Донбасі українська громада Португалії в четвер пікетуватиме російське посольство в Лісабоні та затвердить звернення до президента Португалії з проханням про посилення санкцій проти Росії.

Про це повідомив власного кореспондента Укрінформу голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха.

«В четвер, 2 лютого 2017 в Лісабоні відбудеться маніфестація-пікет біля російського посольства (Rua Visconde de Santarém, 57). Початок – о 19.00. Думаю, в будній день прийде чоловік 50. Хоча ця подія набула в нас широкого розголосу, оскільки один із загиблих є похресником члена нашої організації», - розказав Садоха.

Гасла на маніфестації, в основному, будуть стосуватися підтвердження прямої російської агресії в Україну, уславлення українських Героїв, загиблих під Авдіївкою, та в цілому - підтримки ЗСУ.

«Ми вже склали звернення до президента Португалії (Марселу Ребелу ді Соза, - ред.) від нашої громади з проханням посилення санкцій проти Росії у зв'язку з повним невиконанням мінських угод та прямої агресії», - додав український активіст.

Також пікетування російських посольств відбудуться в четвер в Римі та Ризі. Можливо до кінця тижня українська діаспора встигне підготувати пікетування російських посольств і в деяких інших європейських столицях: Парижі, Берліні, Мадриді, Афінах, тощо.