Чеська влада дала дозвіл на передачу ексгумованих останків Олександра Олеся

Чеська влада дала дозвіл на передачу українській стороні ексгумованих останків українського поета і драматурга Олександра Олеся. Найближчим часом їх буде перевезено на Батьківщину.

Про це повідомив у Twitter Президент України Петро Порошенко.

"Чеська влада дала дозвіл на передачу українській стороні ексгумованих останків О. Олеся. Готуємо перевезення в Україну вже найближчим часом", - написав Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 3 січня на Ольшанському кладовищі у Празі було примусово ексгумовано останки видатного українського поета і драматурга Олександра Олеся та його дружини Віри Кандиби. На їхньому місці був похований Володимир Михайлишин, виходець з України, який доглядав за могилою письменника та сплачував за неї необхідну ренту й відповідно до чеських законів набув на цю ділянку право власності. Поховати там Володимира Михайлишина вирішив його син і спадкоємець Роман.

Президент України Петро Порошенко доручив Міністерству закордонних справ забезпечити перевезення останків Олександра Олеся та його дружини Віри Кандиби в Україну. На це дали згоду їхні родичі у Канаді.