У Запоріжжі продовжили шкільний карантин

Хоча зимові канікули добігають кінця, в Запоріжжі 10 січня школярі навчання не розпочнуть - карантин у школах і позашкільних закладах подовжено у зв'язку з потребою з'ясувати об'єктивну картину захворюваності серед учнів на грип та ГРВІ.

Про це розповіла Укрінформу керівник управління освіти та науки виконкому Запорізької міськради Наталія Вітковська.

«З 20 грудня шкільні і позашкільні заклади Запоріжжя у зв'язку з погіршенням епідситуації пішли на карантин з формулюванням «до особливого розпорядження». У зв'язку з тим, що у святкові дні батьки мають можливість бути вдома та займатися дітьми, які захворіли, без звернення до медзакладу, а також у зв'язку з тим, що багато хто від'їжджає на свята, об'єктивну картину із захворюваністю серед учнів ми зможемо отримати лише 10 січня, коли всі повернуться з подорожей, і батьки повинні будуть вийти на роботу. Тому 10 січня діти до школи не підуть. Цього дня збиратимуться об'єктивні дані про захворюваність серед школярів, на підставі яких і буде прийнято рішення про подовження карантину або поновлення занять у школах і позашкільних закладах», - пояснила Вітковська.

За словами начальника запорізького міськуправління освіти та науки, дитячі садки на території Запоріжжя продовжуватимуть роботу, зі збереженням посиленого протиепідемічного режиму.