Кабмін пропонує Раді збільшити штрафи за паркування на місцях для інвалідів

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді прийняти законопроект №5629 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за паркування, зупинку, стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю".

Відповідний проект закону сьогодні зареєстрований у парламенті.

Зокрема, пропонується збільшити штраф за паркування автотранспорту на місцях, призначених для осіб з інвалідністю, на 119%. Передбачається встановити, що паркування на місцях для осіб з інвалідністю водієм, який не має підтверджуючих документів про наявність у нього або у одного з пасажирів інвалідності (крім явно виражених ознак інвалідності), тягне за собою штраф для водіїв у розмірі 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (один такий мінімум становить 17 гривень).

Відповідно штраф може зрости з 465 гривень до 1 020 гривень.

Згідно із законопроектом, особа з інвалідністю може використовувати будь-яке паркомісце, якщо на парковці відсутні позначення паркомісць для осіб з інвалідністю.

Також встановлюється право на паркувальне місце для людей з інвалідністю біля житлових будинків, а розпізнавальний знак "Водій з інвалідністю" повинен буде розміщуватися на автомобілях спереду і ззаду.

Крім того, пропонується дозволити евакуацію автомобілів, які займають місця для людей з інвалідністю.