Розенко оголосив початок етапу регулярного підвищення соцстандартів

Українська влада має намір поступово, крок за кроком, підвищувати соціальні стандарти та рівень якості життя громадян України.

Про це віце-прем'єр-міністр Павло Розенко сказав під час селекторної наради щодо підвищення рівня мінімальної зарплати з 1 січня 2017 року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Влада переходить до етапу регулярного та постійного підвищення соціальних стандартів в Україні», - сказав Розенко.

Він нагадав, що у головному фінансовому документі країни чітко прописано, що кошти на ці цілі є. Віце-прем'єр-міністр звернув увагу на те, що держбюджет на 2017 рік був ухвалений парламентом вчасно 274 голосами народних обранців. «Я вважаю, що це потужний сигнал ефективності роботи трикутника «президент-парламент-уряд», і в нас є на підставі такого результату прекрасний шанс на реалізацію курсу на зростання рівня якості життя громадян», - сказав Розенко.

Як повідомляв Укрінформ, 26 жовтня Прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив про наміри влади підвищити з Нового року мінімальну заробітну плату вдвічі - до 3 200 грн. 3 листопада уряд на позачерговому засіданні схвалив та направив на розгляд Верховної Ради проект державного бюджету, в якому чітко прописав таке збільшення. Тоді Гройсман запевнив, що це перший крок боротьби із бідністю, і розрахунки є абсолютно реальними. 21 грудня парламент ухвалив головний фінансовий документ країни.