Фейгін пояснив, чому справа Джемілєва проти ФСБ не передана до Європейського суду

Адвокат лідера кримськотатарського народу Марк Фейгін заявив, що документ про те, що Верховний суд РФ залишив чинною заборону на в'їзд Джемілєва в Крим (справа «Джемілєв проти ФСБ»), захистом ще не отримана, і це гальмує рух справи в ЄСПЛ.

Про це він повідомив в інтерв'ю кореспонденту Укрінформу.

"У справі «Джемілєв проти ФСБ» ми вже пройшли дві інстанції. Більше тижня тому Верховний суд Росії залишив чинним рішення Мосміськсуду про заборону на в'їзд Мустафи Джемілєва в Крим. Але на даний момент я все ще чекаю, коли мені видадуть на руки готове рішення", - сказав Фейгін.

Далі, за його словами, робота у цій справі продовжиться в ЄСПЛ. Однак там нею вже більше опікуватимуться українські юристи, адвокати, в тому числі, наприклад, Георгій Логвинський (народний депутат України).

Російський адвокат Марк Фейгін є захисником журналіста Укрінформу Романа Сущенка та лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні 2014 року лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву заборонили в'їжджати в окупований Крим до 2019 року. Пізніше Марк Фейгін з'ясував, що ініціатива заборонити Джемілєву відвідувати Крим належить ФСБ Росії. Справа розглядалася в Мосміськсуді через нібито наявність у ній державної таємниці.

Повністю інтерв'ю з Марком Фейгіним читайте на сайті Укрінформу.