Президент із дружиною відвідали дитбудинок сімейного типу на Київщині

Фото

Президент Петро Порошенко і його дружина Марина у День Святого Миколая відвідали дитячий будинок сімейного типу родини Афанасенків у селі Гусачівка Обухівського району Київської області.

Як повідомляє прес-служба глави держави, президентське подружжя привітало сім'ю зі святом, побажало щастя і злагоди.

Діти розповідали президентському подружжю вірші, заспівали пісень. Сергій і Алла Афанасенки розповіли, що їхні діти дуже люблять Батьківщину, щодня у молитві просять для України миру та процвітання.

Глава родини брав участь в АТО - влітку 2015 року пішов добровольцем до батальйону «Карпатська Січ», був у Пісках. А раніше чоловік був учасником протестів на майдані Незалежності під час Революції Гідності.

За словами Президента, саме тоді, а не у 1991-му, народжувалася Україна. Він додав, що відстояти свою позицію на Майдані українцям, а потім і державі захиститися від ворога вдалося саме завдяки єдності та підтримці народу.

«Україна і українці є найпотужніша нація, і можна це зробити лише тоді, коли ти маєш підтримку людей. Я настільки вам вдячний, що у ці найважчі часи ви встали і вашим духом захистили державу. Я від щирого серця дякую вам за цю позицію. Ми зробимо так, щоб вони (наші діти. - Ред.) пишалися своєю країною», - сказав Порошенко.

А його дружина додала: «Ми розуміємо, заради чого ми це робимо. Бо це наше майбутнє, наші діти, і маємо створити умови, щоб вони жили у мирі».

У відповідь Сергій Афанасенко зазначив, що він радий з того, «що завдяки Революції Гідності в нас змінилася країна, що в нас є Президент, який приїжджає до простих людей».

Президентське подружжя подякувало сім’ї Афанасенків за запрошення і гостинність. «У вас фантастична атмосфера. Дякую, що ви такі щирі і такі патріотичні», - сказав Президент і подарував родині пам'ятні подарунки.

Сергій та Алла Афанасенки виховують п'ятьох власних дітей та двох удочерених дівчаток. Найменший член родини Любомир народився наприкінці листопада цього року.