Полторак нагородив ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Фото

Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак зустрівся із військовослужбовцями - учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильскій АЕС.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

"Ви - справжні герої, люди з великої літери, які ціною власного життя та здоров'я виконували важке завдання та боролися із невидимим ворогом. Мені приємно, що зараз ви знаходитеся у строю та працюєте разом із нами. Я завжди знаходитиму час, аби вирішувати ваші проблемні питання, і я готовий завжди допомагати вам", - зазначив Полторак.

Міністр оборони відзначив, що у самі перші дні катастрофи, залишки вибуху довелось збирати Бондаренку Дмитру Костянтиновичу, який нині очолює громадську організацію ветеранів Чорнобиля Міністерства оборони України та продовжує працювати у одному із підрозділів Генерального штабу Збройних Сил України.

"Я пишаюся тим, що серед нас у апараті Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України зараз працює 48 ліквідаторів, які у перші дні катастрофи стали перед смертельною небезпекою... Сьогодні я вітаю вас із цим пам'ятним днем. Особливо знаковим відзначення цього дня є саме тому, що у 2016 році, Україною, разом із усією світовою спільнотою, завершено будівництво і встановлення нового саркофагу на ЧАЕС", - наголосив керівник оборонного відомства.

За особистий внесок у справу розвитку Збройних Сил України, проявлені мужність та відвагу під час ліквідації наслідків аварії, зразкове виконання військового обов'язку, відомчими нагородами, відзнаками та грошовими преміями нагороджені п'ятдесят військовослужбовців - учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Як повідомлялося, у цей день, 14 грудня 1986 року, у неймовірно стислі терміни було завершено будівництво першого саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС. У ліквідації катастрофи на ЧАЕС брали участь більше 650 тисяч людей, із яких більше половини були громадянами України.