Ще один росіянин попросив статус біженця в Україні

У міжнародному автомобільному пункті пропуску "Нові Яриловичі", що в Чернігівській області, 42-річний громадянин Росії попросив в української сторони статус біженця.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив помічник начальника Чернігівського прикордонного загону - начальник прес-служби підполковник Олександр Дудко.

"42-річний громадянин Росії звернувся до прикордонного наряду з заявою про бажання отримати статус біженця. В ході опитування він заявив, що за свою активну громадянську діяльність та релігійні уподобання на батьківщині піддається кримінальному переслідуванню. На нього чиниться психологічний тиск: на одному з "патріотичних" сайтів розміщується інформація, що він "ворог держави", - розповів Дудко.

За його словами, в ході подальшої перевірки було встановлено, що в червні цього року з аналогічною заявою про надання статусу біженця вже звертався його рідний брат. Такий статус і притулок в Україні йому надали.

Після співбесіди та оформлення відповідних документів чоловіка з кордону направили до управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області.

Як повідомляло агентство, в листопаді статус біженця в "Нових Яриловичах" просив також 45-річний громадянин Росії. Він заявляв, що його на батьківщині переслідують за активну громадянську діяльність, спрямовану проти правлячого режиму.