У Мінську представники "ЛНР" не можуть пояснити, чому блокують КП у Золотому

Представники ОРЛО продовжують порушувати режим припинення вогню в районі Станиці Луганської і не дають виразних пояснень про причини блокування відкриття КПВВ у Золотому.

Про це повідомила в середу у Facebook прес-секретар Леоніда Кучми, представника України в Тристоронній контактній групі, Дарка Оліфер за підсумками зустрічі групи в Мінську.

«Головна тема в підгрупі з питань безпеки - імплементація рамкового рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів. Представники ОРЛО продовжують порушувати режим припинення вогню в районі Станиці Луганської, зриваючи таким чином реалізацію рамкового рішення... І в підгрупі з питань безпеки, і в гуманітарній підгрупі, і в контексті соціально-економічних проблем гостро стоїть питання відкриття КПВВ у Золотому. Представники ОРЛО як і раніше не дають виразних пояснень про причини блокування відкриття КПВВ. Україна вкотре на всіх рівнях підтвердила свою повну готовність до відновлення роботи цього пункту пропуску до 10 грудня 2016 року», - написала вона.

Оліфер також зазначила, що з метою подальшої деескалації ситуації на Донбасі Україна порушує питання про демілітаризацію Дебальцевого. «Ми наполягаємо: розведення сил і засобів має проходити від лінії, визначеної Меморандумом 19 вересня 2014 року за умови повного припинення вогню вздовж усієї лінії зіткнення. Слід особливо зазначити, що Україна цілком і повністю виконує взяті на себе зобов'язання в питаннях безпеки», - зазначила вона.

Ключова тема роботи гуманітарної підгрупи, за словами Оліфер, - звільнення незаконно утримуваних осіб. Тристороння контактна група доручила підгрупі з гуманітарних питань підготувати все необхідне для звільнення максимальної кількості людей ще до новорічних свят.

Тристороння контактна група доручила підгрупі з економічних питань у максимально стислі строки організувати підписання протоколу, який би дав змогу розблокувати роботу Попаснянського водоканалу на території Луганської області, повідомила вона.