Викрадення Драбинка: Новинський підтвердив 40 дзвінків до екс-глави міліції Києва

Народний депутат від «Опозиційного блоку» Вадим Новинський підтвердив, що він дійсно мав 40 телефонних розмов з колишнім головою київської міліції Валерієм Коряком.

Про це Новинський заявив на засіданні Регламентного комітету, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дійсно, у мене було 40 з'єднань з Коряком. Так, вони були, я цього не заперечую. До мене звертався Драбинка і я в телефонному режимі передавав його побажання Корякові", - сказав Новинський.

Він також зазначив, що він допомагав Олександру Драбинці і усі обвинувачення на його адресу - це "політичне замовлення". "Я знаю, що правда свою доріжку знайде", - підкреслив Новинський.

Як повідомляв Укрінформ, 3 листопада Луценко оприлюднив фотокопію подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з "Опозиційного блоку" Вадима Новинського. У поданні йдеться про перевищення влади та вчинення злочинів спільно з Віктором Януковичем і правоохоронцями Києва при незаконному позбавленні волі архієпископа (нині митрополита) Олександра Драбинка, коли той був помічником нині покійного предстоятеля УПЦ Володимира Сабодана.