У "Смарт-холдингу" заявляють про обшук у одного з керівників компанії

Компанія «Смарт-холдинг», бенефіціаром якої є народний депутат від Опозиційного блоку Вадим Новинський, заявляє, що військова прокуратура проводить обшук у будинку одного з керівників.

Про це повідомляється на сторінці компанії в Facebook

"Смарт-холдинг" висловлює протест проти незаконних дій військової прокуратури, співробітники якої проводять обшук у будинку одного з керівників компанії, який в даний момент знаходиться в зарубіжному відрядженні", - йдеться в повідомленні.

При цьому підкреслюється, що адвоката власника будинку не пропускають до місця проведення слідчих дій. 

В той же час, за інформацією компанії, слідчі пред'явили постанову суду, в якій "дається дозвіл на обшук будинку іншого громадянина за прізвищем Дробот, який мешкає в тому ж котеджному містечку, що і представник "Смарт-холдингу".

"Ми розглядаємо ці незаконні дії, які грубо порушують права нашого співробітника, а також завдають шкоди діловій репутації компанії, як тиск на бенефіціара «Смарт-холдингу» одного з лідерів Опозиційного блоку Вадима Новинського напередодні засідання Регламентного комітету, який розглядає представлення ГПУ про зняття з нього депутатської недоторканності», - йдеться в заяві.

Як повідомляв Укрінформ, 3 листопада Генеральний прокурор Юрій Луценко оприлюднив фотокопію представлення у Верховну Раду про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з Опозиційного блоку Вадима Новинського, який підозрюється в перевищенні влади і скоюванні злочинів спільно з Віктором Януковичем і правоохоронцями Києва при незаконному позбавленні волі архієпископа (зараз митрополита) Олександра Драбинка, коли той був помічником нині покійного предстоятеля УПЦ Володимира (Сабодана).