Керівник Лук'янівського СІЗО заявляє про готовність доставити екс-беркутівців до суду

Виконувач обов'язків начальника Київського СІЗО Сергій Первак заявляє, що відомство готове доставити п'ятьох ув'язнених колишніх бійців "Беркута" до Святошинського райсуду, де має відбутися відеодопит екс-президента Віктора Януковича.

Про це він розповів в ефірі телеканалу "112 Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Адміністрація слідчого ізолятора готова видати зазначених ув'язнених для доставки в суд", - сказав Первак.

За його словами, наразі триває службова перевірка як працівників слідчого ізолятора, так і конвойної служби щодо інциденту з недоставкою до суду колишніх бійців "Беркута" 25 листопада.

Крім того, Первак повідомив, що в слідчому ізоляторі є умови для проведення відеоконференції "з будь-яким судом Києва".

Як відомо, екс-президент Віктор Янукович виступатиме свідком у справі розстрілів на Майдані. Відповідати на запитання Янукович має із зали райсуду Ростова (РФ).

25 листопада Святошинський районний суд міста Київ ухвалив рішення щодо перенесення засідання у справі про розстріл активістів на Інститутській у лютому 2014 року, під час якого мав відбутися відеодопит екс-президента Віктора Януковича, на 13 годину 28 листопада 2016 року.

Обвинувачених у масових розстрілах п'ятьох колишніх бійців батальйону "Беркут" не доправили до суду через блокування активістами виїзду з Лук'янівського СІЗО. Блокувальники пояснили це тим, що судовий процес може перетворитися на інструмент маніпуляцій, завдяки яким колишні бійці "Беркута" можуть опинитися на волі.