Жебрівський: Кошти місцевих бюджетів лежать на депозитах, а в лікарнях не вистачає обладнання

Голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павло Жебрівський обурений тим фактом, що у деяких містах регіону кошти місцевого бюджету лежать на депозитних рахунках в банках, а в лікарнях не вистачає необхідного обладнання для лікування людей.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Деякі міські голови порозміщували кошти громад на депозитах у банках і тішаться, що відсотки ростуть. А по лікарнях, тим часом, не вистачає елементарного обладнання», - заявив очільник області.

Він повідомив, що дав доручення проаналізувати, в яких містах є гроші на депозитах і немає в лікарнях необхідного обладнання, зокрема апаратів для підтримки дихання новонародженим.

«У нас є міста, де на депозитах по 250 мільйонів лежить. Спершу запропонуємо цим міським головам самим придбати обладнання, якщо ж не погодять, то надрукуємо у ЗМІ їхні прізвища – люди мають знати своїх «героїв» і самі вирішувати, що із ними робити», - заявив Жебрівський. При цьому додав: «Прямого впливу на місцеве самоврядування ОДА не має, але будемо тиснути через ЗМІ та громаду. Вони повинні почати думати про людей».