Молодим журналістам вручили премії Анатолія Москаленка

У Києві в середу відбулася церемонія вручення щорічних премій імені Анатолія Москаленка, якою відзначають найкращих молодих журналістів у трьох категоріях - «Школяр», «Студент», «Молодий журналіст».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Премії лауреатам вручали ректор Київського університету імені Бориса Грінченка Віктор Огнев'юк, співзасновниця Фонду розвитку журналістики імені Анатолія Москаленка Олена Кравчук і виконавчий директор Фонду розвитку журналістики ім. А. Москаленка Юрій Нестеряк.

Як поінформував Нестеряк, ця премія має три номінації - «Школяр», «Студент» (будь-якої спеціальності) і «Молодий журналіст» (віковий ценз цієї категорії - до 30 років). В цьому році вона вручалася вшосте.

«Лауреатом премії імені Анатолія Москаленка в номінації «Школяр» нагороджується курсант 1 курсу Дніпровського ліцею (з посиленою військово-фізичною підготовкою - ред.) Ілля Дирін», - сказав Нестеряк.

Він зазначив, що лауреатами премії імені Анатолія Москаленка у номінації «Студент» стали одразу дві особи - студентка 4 курсу Львівського національного університету імені Івана Франка Анастасія Шибіко і студентка 3 курсу Інституту журналістики Київського національного університету ім. Т. Г. Шевченка Оксана Думська.

«І нарешті, лауреатом премії імені Анатолія Москаленка у номінації «Молодий журналіст» обрано фотокореспондента агентства European Pressphoto Романа Пилипея», - додав Нестеряк.

Пилипей подякував за вручення цієї премії членам Фонду і висловив побажання, щоб в Україні було більше подібних заходів для молодих журналістів, завдяки яким вони матимуть більше можливостей проявити свої таланти.

«Я також сьогодні маю особливе доручення від Леоніда Макаровича Кравчука (перший Президент України - ред.). Він просив переказати вітання (лауреатам цієї премії для молодих журналістів імені Москаленка - ред.), і побажати творчої наснаги - не лише молоді, а й всім присутнім. Він також просив передати  присутнім дуже гарні слова - про те, що на своєму шляху до мети ніколи не можна зупинятися і сумніватися», - резюмувала Олена Кравчук.

Як відомо, Анатолій Москаленко (1934 - 1999 рр.) - заслужений журналіст України, академік Академії наук вищої школи України та її перший віце-президент, директор Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка (1993 - 1999 рр.).

Ця премія була започаткована за ініціативи голови Наглядової ради Фонду розвитку журналістики ім. Анатолія Москаленка, першого Президента України Леоніда Кравчука.