Геращенко обурила євросимволіка на "проплаченому мітингу"

Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко вважає неприпустимим використання європейської символіки на мітингах, які політичні сили організовують на платній основі з метою дестабілізації ситуації в Україні.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Мені здається безсоромним використання європейської символіки на проплаченому мітингу й автопікеті. Тим більше безсоромно це напередодні (річниці. - Ред.) Революції гідності. Ті , хто це зварганив, точно не бували на Майдані, бо знали б, що справжній протест, драйв, віру у власні сили не можна купити і проплатити", - написала Геращенко.

За словами першого віце-спікера, її шлях на роботу був ускладнений тим, що дорога до парламенту забита машинами з прапорами з європейською символікою і неукраїнськими номерами - естонськими, латвійськими, польськими.

"Хтось до сьогодні чув про організацію "АвтоЄвропа"? Розкажіть, пліз, хто це і чиї вони будуть? Чому сьогодні в Києві, а не в європейських столицях вимагати безвіз для України напередодні річниці Революції Гідності? (Чому) не вимагають не будувати газопроводи в обхід України разом із Газпромом? Не вимагають продовження санкцій і тиску на РФ по звільненню заручників? Чому литовців і поляків, які півзарплати віддають за комуналку і заощаджують на всьому, хвилюють наші тарифи?" - зазначила Геращенко.

Водночас у коментарях під цим постом користувачі соцмереж написали, що це "не поляки й не литовці з естонцями, а українці, які купили авто з номерами цих країн", які вимагають права на річний тимчасовий в'їзд на авто з іноземними номерами.