Готелям і ресторанам не дадуть крутити "раша-ТБ"

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив очільникам МВС України, Держкомтелерадіо, Мінінформполітики та головам обласних і Київської міської держадміністрацій здійснювати перевірку місць масового відпочинку та скупчення людей з метою припинення ретрансляції російських телепрограм.

Про це повідомляє прес-служба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

"Відповідна робота проводилася спільно представниками Національної ради і МВС та місцевих органів виконавчої влади у 2014 та 2015 роках... Такі заходи потрібно поновити, бо останнім часом збільшилася кількість звернень до регулятора, в яких громадяни нарікають на поширення пропагандистських програм саме в готельних комплексах, на підприємствах громадського харчування тощо. Представники Національної ради можуть провадити роботу з перевірки мовлення іноземних каналів лише у співпраці з представниками місцевої влади та правоохоронних органів", - йдеться в повідомленні.

Про вжиті заходи буде поінформовано Кабінет міністрів України і Адміністрацію Президента України.

Станом на 1 листопада 2016 року згідно з нормами Закону України "Про телебачення і радіомовлення" та Європейської конвенції про транскордонне телебачення встановлено обмеження щодо розповсюдження на території України 76 російських телепрограм. Із переліком можна ознайомитися за посиланням.