Словенія допоможе розмінувати Донбас

У ході офіційного візиту до Республіки Словенія Президент Петро Порошенко провів переговори з Прем'єр-міністром Словенії Міро Цераром. У ході зустрічі сторони, зокрема, домовилися реалізувати проекти з розмінування на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Сторони домовилися реалізувати проекти з розмінування та захисту цивільного населення на Донбасі в рамках Міжнародного трастового фонду з підвищення рівня безпеки людини. З цією метою буде укладено міжурядову угоду у сфері протимінної діяльності", - йдеться у повідомленні.

Президент України також висловив вдячність словенському уряду за надану практичну допомогу у зв'язку з російською агресією на Донбасі, зокрема надану телерадіопередавальну техніку та гуманітарну допомогу.

У ході переговорів Порошенко відзначив зацікавленість України в посиленні торговельно-економічної та інвестиційної співпраці з Республікою Словенія. "Було наголошено, що зона вільної торгівлі України з Євросоюзом відкриває для цього нові можливості", - зазначається у повідомленні.

Зі свого боку, керівник словенського уряду надав високу оцінку прогресу України у здійсненні реформ в економіці, назвавши реформи в Україні багатообіцяючими.

Під час зустрічі сторони домовилися здійснити в прискореному порядку процедури, необхідні для відновлення прямого авіаційного сполучення між країнами.

Крім того, Порошенко запросив словенські компанії взяти участь у приватизації в Україні.

Прем'єр Словенії також наголосив на повній підтримці його країною надання українцям безвізового режиму з країнами ЄС.