Суд повернув за ґрати сепаратиста, який намагався втекти до Росії

Сепаратист Єгор Логвінов, затриманий на кордоні при спробі втекти до Росії після звільнення з Харківського СІЗО під заставу в 206,7 тис. грн, на засіданні Київського райсуду Харкова звернувся до Захарченка і Плотницького з проханням відпустити всіх українських полонених.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Логвінов прямо на суді, де йому обирають запобіжний захід, звернувся через ЗМІ до Захарченка і Плотницького з проханням відпустити всіх українських полонених", - зазначила Дубовик.

За її словами, суд задовольнив клопотання прокурора і призначив Логвінову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без застави.

Логвінову, як стало відомо, закидають ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) - з санкцією 3 роки у в'язниці з конфіскацією майна.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 12 жовтня Київський райсуд Харкова залишив під вартою з можливістю внесення застави за 206,7 тис. грн. організаторів захоплення Харківської ОДА у квітні 2014 року Єгора Логвінова і Спартака Головачова.

13 жовтня Спартак Головачов вийшов під заставу.

31 жовтня близько 17.00 під заставу вийшов і Єгор Логвинов, а вже о 21.00 його затримали прикордонники і співробітники СБУ на україно-російському кордоні. При собі він мав лише довідку про звільнення, опору не чинив.

Вранці 8 квітня 2014 року спецпідрозділи міліції, включаючи вінницький "Ягуар", звільнили будівлю Харківської ОДА, захоплену 6 квітня сепаратистами. На місці затримано більше 60-ти людей, включаючи лідерів захоплення, в тому числі, - Єгора Логвінова. Він пробув у Харківському СІЗО більше двох років.