Шахраї обіцяли за $10 тисяч посаду детектива в НАБУ

Сьогодні затримали трьох осіб, які пропонували кандидату на посаду детектива за $10 тисяч посприяти у працевлаштуванні в Національному антикорупційному бюро.

Про це повідомила прес-служба НАБУ.

"1 листопада Управління внутрішнього контролю Національного антикорупційного бюро спільно з прокурорами САП викрили групу з трьох осіб, яка за винагороду у розмірі 10 тис. дол. США (близько 260 тис. грн), вводячи в оману, обіцяла кандидату на посаду детектива Бюро сприяння у працевлаштуванні. ... Один із них видавав себе за співробітника НАБУ, використовуючи псевдопосвідчення працівника Бюро", - йдеться в повідомлені.

Як зазначається, кандидат на посаду детектива сам заявив НАБУ про те, що з нього вимагають гроші.

"Троє зловмисників затримані в момент отримання частини неправомірної вигоди - 4 тис. дол. ... Під час обшуку в машині зловмисників виявлено близько десятка резюме осіб, яким пропонувалося працевлаштування в інших правоохоронних органах, а також документ (посвідчення) члена однієї з громадських організацій із співзвучною з НАБУ назвою", - зазначили у відомстві.

"Саме такі документи використовували зловмисники, аби переконати кандидатів на посади у тому, що вони буцімто можуть вплинути на рішення конкурсної комісії", - додали в НАБУ.

Наразі тривають першочергові слідчі дії та вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру.