Київський суд про допит Януковича: Робимо все, що від нас залежить

Святошинський районний суд міста Києва не отримував офіційної відповіді від російської сторони на запит про надання міжнародної допомоги для допиту екс-президента Віктора Януковича та колишнього командувача Внутрішніх військ Станіслава Шуляка, які переховуються у РФ.

Про це заявив суддя Сергій Дідик у вівторок під час судового засідання у справі за обвинуваченням п'ятьох колишніх працівників "Беркута" у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У суду не має жодних офіційних підтверджень з приводу результатів розгляду запиту суду про надання міжнародної допомоги про допит двох свідків (у справі про розстріл активістів на Майдані 20 лютого 2014 року. - Ред.) Януковича і Шуляка», - сказав суддя.

Водночас, додав Дідик, зі ЗМІ відомо, що ростовський суд відмовив Святошинському райсуду в допиті екс-високопосадовців.

«Ми отримаємо, безумовно, офіційну відповідь з цього приводу. Суду це відомо (про інформацію зі ЗМІ щодо рішення ростовського суду. - Ред.), але те, що є, те є. Це від нас не залежить, це вирішує саме російська сторона і при цьому керується своїми мотивами. Ми робимо все, що від нас залежить, для того щоб була можливість встановити істину з урахуванням усіх позицій. Разом з тим, не все від нас залежить», - підкреслив головуючий суддя.

Як повідомлялося, у Міністерстві юстиції РФ 19 жовтня заявили, що направили до суду Ростова-на-Дону запити України про допити по відеозв'язку колишнього президента Віктора Януковича і екс-командувача Внутрішніх військ Станіслава Шуляка.

28 жовтня російські ЗМІ поінформували, що Радянський районний суд Ростова-на-Дону відмовив у проведенні допиту "через відсутність відеоконференцзв'язку".

Нагадаємо, Святошинський районний суд міста Києва 17 травня розпочав розгляд по суті справи проти колишніх бійців "Беркута" Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури та Олега Янішевського. Їх обвинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року. П'ятьом колишнім "беркутівцям" інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство та завдання тілесних ушкоджень активістам Майдану. Обвинувачені не визнають своєї вини за жодним пунктом.