Нідерланди подякували Україні за допомогу в розслідуванні катастрофи МН17

Нідерланди вдячні Україні за співпрацю у розслідуванні катастрофи Боїнга МН17. 

Про це заявив міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс на прес-конференції за результатами зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним у Гаазі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми дуже тісно працювали разом у міжнародній спільній слідчій групі і досі працюємо разом над пошуком найбільш придатного інструменту для притягнення до відповідальності винуватців. Ми дуже вдячні Україні та українцям за надану допомогу та солідарність щодо цієї жахливої атаки", - сказав Кундерс.

Як повідомляв Укрінформ, 28 вересня міжнародна спільна слідча група, яку очолює прокуратура Нідерландів, оголосила результати розслідування, підтвердивши, що ракетний комплекс "Бук", з якого був збитий літак Малайзійських авіаліній МН17, був доставлений з Росії і після запуску ракети з окупованої території вивезений назад у РФ. За інформацією голландського прокурора Фреда Вестербеке, запуск було здійснено з території біля міста Первомайськ, яка у момент катастрофи знаходилася під контролем бойовиків.

17 липня 2014 року у небі над селом Грабове Донецької області був збитий літак Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. Унаслідок цієї трагедії загинули 298 людей, найбільше жертв - громадяни Нідерландів.