Кабмін до січня закупить препарати для замісної терапії на 13 мільйонів

Цього року уряд планує закупити на 13 млн грн препаратів для проведення замісної терапії.

Про це у вівторок під час зустрічі з головою підрозділу з управління грантами Глобального фонду Марком Едінгтоном заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, повідомляє Урядовий портал.

"Після тривалої перерви вже у цьому році за державні кошти буде здійснена закупівля препаратів для проведення замісної терапії на 13 млн грн", - сказав Розенко.

Він зауважив, що, за останніми даними, близько 9 тисяч українських громадян є учасниками програми замісної підтримувальної терапії.

Розенко також нагадав, що у проекті Держбюджету на 2017 рік планується суттєво збільшити фінансування програм протидії ВІЛ-інфекції, туберкульозу та гепатитів в Україні.

"Це наш ідеологічний вибір. Це не просто наші міжнародні зобов'язання, які взяла на себе Україна. Ми це робимо, насамперед, для тих людей, які зіткнулися із цими тяжкими захворюваннями і потребують нашої допомоги", - зазначив віце-прем'єр.

Розенко висловив подяку Глобальному фонду за надання фінансової та консультативної підтримки у боротьбі зі СНІДом та туберкульозом в Україні.

"Ми високо оцінюємо не лише фінансовий внесок, а й величезну консультативну, дорадчу, гуманітарну допомогу, яка надається і Глобальним фондом, і іншими міжнародними організаціями", - наголосив він.

Марк Едінгтон, у свою чергу, відзначив прогрес, якого досягла Україна у боротьбі з розповсюдженням ВІЛ/СНІДу та туберкульозу та запевнив у подальшій підтримці Глобальним фондом зусиль України у цьому напрямку.