У посольстві України в Австралії відбувся прийом з нагоди 25-ї річниці Незалежності

Фото

У столиці Австралії відбувся офіційний прийом, присвячений 25-й річниці Незалежності України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, австралійські політики, урядовці, представники дипломатичного корпусу та української громади зібралися в українській дипустанові у Канберрі, щоб поділитися думками і пропозиціями щодо можливої підтримки України на Зеленому континенті. Серед гостей свята була й нещодавно включена до рейтингу «100 найвпливовіших жінок Австралії» наша співвітчизниця Наталка Суховерська.

«Україна - дуже давня нація, але молода держава. Ми вдячні світовій спільноті, і зокрема Австралії, та її невід'ємній частині - австралійським українцям - за непохитну підтримку у нелегкі часи. Ми віримо у світле майбутнє України, бо сьогодні нація об'єднана, країна в русі, молоде покоління готове брати відповідальність, а правда і підтримка всього цивілізованого світу на нашому боці», - наголосив у вітальному слові Надзвичайний і Повноважний посол України в Австралії Микола Кулініч.

У свою чергу голова Союзу українських організацій Австралії Стефан Романів підкреслив, що українська громада «завжди була і буде надійним захисником інтересів України в Австралії, залишаючись при цьому добрими громадянами Австралії».

У ході спілкування дипломати висловлювали обурення діями Росії в Україні, науковці ділилися планами про нові заходи, які мають на меті обговорити кричущі порушення у сфері міжнародного права з боку РФ, українська громада різних міст Австралії координувала заходи «Стоп Путін», заплановані на 14 жовтня для привернення уваги до протиправних дій російського керівництва, в тому числі захоплення нових нових політичних заручників з числа українських громадян.

Посол вручив ювілейні медалі «25 років Незалежності України» Почесному консулу України в Австралії Валерію Ботте, родина якого від початку заснування української дипломатичної місії в Австралії активно підтримує дипустанову, та главі консисторії українських православних церков Австралії та Нової Зеландії, директору Українського православного центру отцю Михайлу Соломку.

Окрасою свята стали виступи українського католицького хору Канберри і Квінбіяну під керівництвом Ірини Пелегріно, який виконав гімни Австралії та України, та відомої бандуристки із Сіднея Лариси Ковальчук.