На полігоні "Десна" під час навчань загинув військовий

Військовою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом порушень правил експлуатації бойової машини, внаслідок чого загинув військовослужбовець.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби військової прокуратури Центрального регіону України.

"Військовою прокуратурою Деснянського гарнізону Центрального регіону України розпочато кримінальне провадження за фактом порушення правил водіння або експлуатації бойової машини, що спричинило загибель військовослужбовця", - йдеться у повідомленні

Встановлено, що 5 жовтня близько 10.00 години на тактичному полі одного з навчальних центрів Сухопутних військ ЗСУ у селищі Десна Козелецького району Чернігівської області проводилися навчання. У ході відпрацювання тактичного заняття під час спішування з БМП–1 військовослужбовець військової служби за контрактом, молодший сержант, потрапив під гусеницю бойової машини та від отриманих тілесних ушкоджень помер.

Попередньою причиною цієї трагічної події є порушення правил експлуатації бойової машини водієм-механіком БМП-1 (військовослужбовцем військової служби за контрактом).

У ході слідства досліджується правильність організації проведення навчання, повнота доведення заходів безпеки на учбових місцях, виконання нормативних вимог використання бойової техніки та інше.