Суддю ВАСУ притягнули до дисциплінарної відповідальності

Вищою радою юстиції притягнуто до дисциплінарної відповідальності суддю Вищого адміністративного суду України Олександра Донця.

Про це повідомляє прес-служба ВРЮ.

"Розглянувши дисциплінарну справу, відкриту за скаргою Сандуляк А.В., Вища рада юстиції вирішила притягнути суддю Вищого адміністративного суду України Донця Олександра Євгеновича до дисциплінарної відповідальності із застосуванням дисциплінарного стягнення у виді попередження", - йдеться у повідомленні.

На думку скаржника, суддя Донець при постановленні ним ухвали від 18 квітня 2016 року  вчинив незаконну відмову в доступі до правосуддя.

«Хоча доводи скарги Сандуляк про незаконне позбавлення її доступу до правосуддя в ході перевірки не знайшли підтвердження, описані у скарзі обставини свідчать, що постановлена суддею Донцем ухвала від 18 квітня 2016 року не містить належних мотивів відхилення аргументів касаційної скарги, а дії судді при її постановленні мають ознаки дисциплінарного проступку, передбаченого пунктом «б» частини першої статті 92 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», – повідомив доповідач у даній справі – член ВРЮ Анатолій Мірошниченко.