Бійня під Радою: суд перенесли на 7 жовтня

Подільський районний суд міста Києва на 7 жовтня переніс засідання у справі про заворушення під Верховною Радою 31 серпня 2015 року, в організації яких звинувачуються члени ВО«Свобода».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Суд постановив перенести засідання на іншу дату у зв'язку з тим, що місцезнаходження одного з обвинувачених, Володимира Райфа, досі не встановлено», - сказав суддя Василь Бородій.

Під час засідання стало відомо, що 2 повістки, направлені Райфу, були повернуті через неотримання.

«Дата наступного засідання 7 жовтня о 14.00. Інші дати, якщо будуть перепризначення судових засідань, будуть узгоджені зі сторонами процесу пізніше», - додав Бородій.

У судовій залі був присутній голова Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Олег Тягнибок.

Як повідомлялося, 31 серпня 2015 року після розгляду в сесійній залі депутатами змін до Конституції у частині децентралізації під стінами парламенту сталася сутичка між правоохоронцями і мітингувальниками. Один із них кинув у натовп гранату, внаслідок чого загинули четверо бійців Національної гвардії.

Загалом у справі як обвинувачувані проходять 15 осіб, серед яких 10 свободівців. Зокрема, це заступник голови ВО "Свобода", голова фракції в Київраді Юрій Сиротюк; керівник Харківської обласної "Свободи" Ігор Швайка; голова Київської обласної "Свободи", керівник фракції в Київській облраді Ігор Сабій; депутат Кіровоградської облради від "Свободи" Максим Дескат; депутат Хмельницької облради від "Свободи" Віктор Бурлик, депутат Броварської міськради від "Свободи" Сергій Бойко, член політради ВО "Свобода" Едуард Леонов та інші.