Луценко каже, що "закон Савченко" становить криміногенну загрозу

Так званий закон Савченко несе загрозу щодо загострення криміногенної ситуації.

Про це заявив Генпрокурор Юрій Луценко на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, повідомляє Укрінформ.

"Закон Савченко" несе загрози по загостренню криміногенної ситуації. Будучи об'єктивним, мушу сказати, що цей закон відновлює порядок, який існував у колишньому Радянському Союзі до 1937 року", - сказав керівник ГПУ.

Луценко визнав, що перебування у закритому приміщенні СІЗО є, безумовно, тяжчим, ніж у виправних закладах. "Тим не менше я пропоную вам скоригувати цей закон", - сказав він.

На думку Генпрокурора, жодна особа, яка скоїла злочин проти особистості, - це стосується убивств, згвалтувань, тяжких тілесних ушкоджень - не повинна скористатися цим законом. "Це коригування буде гуманним для тих, хто вперше потрапляє у в'язницю, і негуманним для тих, хто обрав кримінальну злочинність як спосіб свого життя", - підсумував Луценко.

Як повідомлялося, 26 листопада 2015 року Верховна Рада ухвалила закон авторства нардепа Надії Савченко "Про внесення зміни до Кримінального кодексу щодо вдосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув'язнення в строк покарання". Він передбачає зарахування одного дня попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі.