Всеукраїнське військове паломництво розпочалося на Тернопільщині

Учасники VІІІ Всеукраїнського військового паломництва, яке проходить 17-18 вересня під гаслом «Вірних стереже Господь», прибули до села Зарваниця (Тернопільська область) - чудотворного місця явлення Божої Матері.

Про це розповів голова оргкомітету з проведення військового паломництва, заступник голови облдержадміністрації Юрій Юрик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Нинішній рік оголошено – роком Божого Милосердя та молитви за мир в Україні. Тому військова проща має особливе значення. Таким чином суспільство демонструє свою підтримку захисникам, які боронять східний кордон і стримують наступ агресора на решту території України.

До святого місця прибули бійці АТО та ті, хто вже повернувся з фронту, військові контрактної служби, учасники бойових дій різних періодів, члени їхніх родин, представники ветеранських громадських організацій, волонтери та усі, кого торкнулася війна. Участь у прощі беруть і віряни, які в молитві проситимуть Божого захисту для бійців та швидшого повернення миру в Україну», - сказав Юрик.

За його словами, серед учасників паломництва - представники Міністерства оборони України, Національної поліції, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Міністерства з надзвичайних ситуацій та Державної пенітенціарної служби. Також у паломництві беруть участь військовослужбовці, добровольці, родини загиблих в зоні АТО, курсанти, ліцеїсти військових ліцеїв, волонтери.

До VІІІ військового паломництва виготовлено спеціальний пам’ятний знак для його учасників.

У програмі - молебен перед Зарваницькою іконою Божої Матері, урочиста хода до скульптури Богородиці, заупокійна Божественна Літургія за полеглими захисниками України, поминальна хода зі свічками.