Тисячі паломників із п'яти країн молилися за мир в Україні

Тисячі паломників із п'яти країн молилися за мир в Україні

Укрінформ
Кілька тисяч вірян із 54-х міст України, Польщі, Білорусі, Молдови та Росії здійснили паломництво до Монастиря Босих Кармелітів у місті Бердичеві, що на Житомирщині.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

В рамках урочистостей Пресвятої Діви Марії з гори Кармель, що тривали протягом 16-17 липня, перед чудотворною іконою Матері Божої Бердичівської люди молилися за мир і припинення війни в Україні.

Традиційно це свято об'єднало римо-католиків, які прибували до національного санктуарію Матері Божої Святого Скапулярія у Бердичеві чисельними групами піших, автобусних і велосипедних паломництв. У складі 15-ти паломницьких груп налічується кількасот дітей, наймолодшому з яких - десять місяців.

Служба біля монастиря була присвячена, передусім, 25-річчю  відродження і зміцнення структур Римо-Католицької церкви у незалежній Україні. Водночас Орден Босих Кармелітів відзначає чверть століття повернення своїх представників до України, а скапулярію - до Бердичева.

Віце-міністр закордонних справ Республіки Польща Ян Дзедзічак подякував містянам за збереження у належному стані будівлі скапулярію, а також висловився про підтримку всьому українському народу у зв'язку з подіями на сході України.

Окрім того, цьогоріч для Житомирщини особливою подією є беатифікація отця Владислава Буковинського, який народився в Бердичеві та ніс героїчне служіння в Казахстані.

Як повідомив архієпископ, ординарій дієцезії міста Астани (Казахстан) Томаш Пета, який 17 липня очолив центральну літургію, процесія щодо зарахування отця Владислава до лику блаженних відбудеться 11 вересня в Караганді.

"За віру в Бога отець Владислав пробув у сталінських таборах і тюрмах 13 років 5 місяців і 10 днів, важко працюючи на шахтах у Казахстані та на вирубці лісів у Сибіру. Він пережив і розстріл у Луцьку в червні 1941 року. Після звільнення з концтабору отець Владислав свідомо відмовився виїхати до Польщі, будучи громадянином цієї країни. Він помер 3 грудня 1974 року в Караганді. Процес його беатифікації розпочався ще в 2006 році", - пояснив Пета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-