Інвестиційні спори в судах хочуть відокремити від решти справ

В українських судах можуть запровадити спеціальну палату з питань конфліктів інвесторів.

Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко під час пленарного засідання 13-ї щорічної зустрічі YES, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я виступаю також за введення спеціальної палати всередині Господарського суду з питань конфліктів інвесторів, не важливо - внутрішнього чи зовнішнього. Спеціально виділені для цих питань судді, обрані на конкурсах, у яких, можливо, навіть могла б бути спостережна рада із числа західних правників, діяла у питаннях інвестиційних спорів або захисту інвестиційних активів", - сказав він.

Луценко зауважив, що розповідав про цю ідею Президенту України, який оцінив її схвально.

При цьому, він поінформував, що наразі з проблемами іноземного інвестора до нього особисто можна звернутися напряму через бізнес омбудсмена, представника Американської торгової палати або через дипломатичні посольства будь-якої країни.

"По кожній справі розбираємося конкретно. Можу засвідчити, що дійсно є питання до прокуратури, до Мін'юсту, особливо у питаннях рейдерства і в більшості - до українських судів. Тому я думаю, що справлюся з опором старого динозавра, який називається ГПУ", - наголосив очільник Генпрокуратури.