Суд арештував майно екс-ректора НАУ

Солом'янський суд міста Києва арештував майно колишнього в.о. ректора Національного авіаційного університету України Володимира Харченка, якого підозрюють в хабарництві.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро.

"Арешт накладений, зокрема на квартиру, два будинки, гараж та грошові кошти у державній та іноземній валюті (1 млн 505 тисяч 800 грн, 1 тис. 270 польських злотих, 3 тис. 990 російських рублів, 2 тис. 329 китайських юанів, 10 канадських доларів, 50 гонконгських доларів, 3 тис. 170 фунтів стерлінгів, 50 тис. 635 доларів США та 69 тис. 382 євро)", - йдеться у повідомленні.

Рішення суду ухвалене за клопотанням детективів Національного антикорупційного бюро України 31 серпня. Захід забезпечення кримінального впровадження (арешт майна) обраний задля забезпечення дієвості правосуддя: кримінальне правопорушення, у вчиненні якого підозрюється т.в.о. ректора НАУ, передбачає такий вид додаткового покарання як конфіскація майна.

Зараз триває досудове слідство.

Як повідомлялося, 26 серпня детективи НАБУ разом з прокурорами САП та співробітниками СБУ затримали тимчасово виконуючого обов’язки ректора Національного авіаційного університету під час отримання частини хабара у розмірі близько 3 млн грн (100 тис євро). Під час обшуку за місцем проживання т.в.о. ректора детективи НАБУ  вилучили готівку на загальну суму близько 5 млн грн (1,5 млн грн, 50 тис доларів США, 70 тис євро, 3 тис фунтів стерлінгів, інша валюта), а також 9 злитків золота масою від 2 до 20 грам. 27 серпня затриманим т.в.о. ректора НАУ та адвокату-посереднику було повідомлено про підозру за ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України. Через те, що обидва підозрювані перебувають на лікуванні, суд досі не обрав їм запобіжного заходу.