Щетинін у передсмертному листі написав, що "дуже любив Україну"

Засновник інтернет-видання "Новый регион" Олександр Щетинін у передсмертній записці написав, що "дуже любив Україну".

Про це повідомила головна редакторка інтернет-видання "Новый регион" Ольга Мещерякова, пише DW.

 "Цей лист електронною поштою він надіслав мені в суботу, о 21.00. Я побігла до нього на квартиру, почала дзвонити всім друзям, шукати ключі від його квартири. Жінка, в якої були запасні ключі, була за містом і змогла приїхати лише опівночі. Ми змогли зайти до нього тільки о 24.00", - розповіла Мещерякова.

За її словами, скоро частково викладе зміст прощального передсмертного листа Щетиніна у пості у Facebook.

"Він любив українців і був закоханий в Україну. Це просив переказати всім… У нього була глибока затяжна депресія. Він казав мені кілька разів, що хоче покінчити з життям", - сказала Мещерякова.

Вона зазначила, що депресивний стан Щетиніна був зумовлений фінансовими проблемами видання "Новый регион": "Ми жили на гроші, які раніше заробив Олександр. Коли вони закінчилися, почалися проблеми, адже він не хотів, аби видання фінансував хтось з олігархів".

Мещерякова погоджується з основною версією слідства про те, що Щетинін вчинив суїцид.

Як повідомлялося, у ніч проти 28 серпня у Києві у своїй квартирі було знайдено мертвим журналіста, засновника російського інформаційного агентства «Новый регион» Олександра Щетиніна. Столична поліція розглядає самогубство чи вбивство через професійну діяльність як основні версії смерті журналіста.