Заступника глави "МВС ЛНР" оголосили у розшук

Прокуратура Луганської області розпочала спеціальне досудове розслідування щодо «заступника міністра внутрішніх справ ЛНР».

Про це повідомила прес-служба відомства.

"Оскільки вказана особа переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово окупованій території Луганської області, його оголошено у розшук та на підставі ухвали слідчого судді у кримінальному провадженні розпочато спеціальне досудове розслідування", -  зазначається у повідомленні.

Досудовим розслідуванням установлено, що колишній співробітник одного із органів МВС України добровільно перейшов на сторону терористичної організації «ЛНР» та бере активну участь у діяльності силового блоку цієї терористичної організації, обіймаючи посаду "заступника міністра внутрішніх справ терористичної організації «ЛНР»".

У серпні 2015 року цій особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у діяльності терористичної організації), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

У прокуратурі нагадали, що минулого тижня було повідомлено про початок провадження щодо «голови ЦВК ЛНР» та щодо «міністра фінансів ЛНР».