Невідомі благодійники дають Нафтогазу броньований Mercedes безкоштовно

За результатом оголошеного на ProZorro тендеру "Нафтогазу" на закупівлю автомобіля Mercedes Benz S600 Guard вартістю 5,10 млн грн (близько $200 тис), компанії запропонували надати аналогічний автомобіль безкоштовно.

Про це заявила прес-служба "Нафтогазу" у Фейсбуці.

"Бронєвікгейт настільки широко розрекламував наш тендер, що нам, вірогідно, таки не доведеться купувати машину. Ми дуже вдячні всім, хто взяв участь у дискусіях навколо цієї теми. За результатом оголошеного на ProZorro тендеру "Нафтогазу" запропонували надати аналогічне авто в безоплатне користування. Якщо дана інформація знайде своє підтвердження найближчим часом, результати тендеру будуть скасовані, а ми скористаємось зазначеною пропозицією", - йдеться у повідомленні.

Тендер скасовуватися не буде, зауважили у компанії: "Щоб всі змогли побачити, хто взяв участь. Нам це зараз невідомо. Наразі система призначила аукціон на завтра. Це означає, що сьогодні подалося принаймні двоє учасників".

У НАКу наголосили, що дочірня компанія "Нафтогазобслуговування" за законом мала право не виходити з цим тендером на ProZorro. "Але нам було важливо, щоб ця закупівля відбувалася максимально відкрито. В тому числі, щоб всі зацікавлені сторони, і журналісти, і суспільство побачили цей процес".

"Рішення про закупівлю ухвалило правління, виходячи з інтересів компанії та її акціонера. Підставою для прийняття рішення є стандартна бізнес-логіка, схожа за своєю суттю на придбання страхового полісу: краще витратити невеликий відсоток зараз та мінімізувати ризик втрати активу (всього або суттєвої частини) у майбутньому. Активом є потенційна вигода від виграшу у Стокгольмського арбітражу", - акцентували в компанії.

Як повідомлялося, "Нафтогаз" у Стокгольмському арбітражі восени судитиметься з "Газпромом" за $26,6 млрд компенсації. Сума претензій "Газпромому" проти НАК "Нафтогаз" становить $38,7 млрд із відсотками. Восени призначено слухання по обох позовах.